Se încarcă pagina ...

Conferinta Internationala USAMV

 Conferința Internațională a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București 
„Agricultură pentru viață, viață pentru agricultură” 
5 - 7 iunie 2014, București, România

 

A treia ediție a Conferinței Internaționale „Agricultură pentru viață, viață pentru agricultură”, organizată de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București în perioada 5-7 iunie 2014 a făcut dovada, prin umărul de participanți și calitatea lucrărilor prezentate, că este un eveniment apreciat în lumea academică atât în țară, cât și în străinătate.

”Conectată la provocările actuale ale societății și fiind dedicată prioritar științelor vieții, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) este orientată către abordarea integrată a realităților economice, sociale și ale mediului înconjurător. Consecventă cu misiunea sa, Universitatea noastră își propune să reunească anual cercetători, studenți și profesioniști din agricultură și industrie pentru a-și împărtăși rezultatele cercetării științifice, ideile novatoare și experiența practică în legătură cu agricultura, viața și mediul înconjurător”, a spus rectorul Universității, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu. Domnia sa a subliniat faptul că, de la ediție la ediție, lucrarile științifice prezentate de cele șapte facultăți care fac parte din USAMVB sunt mult mai vizibile, iar succesul Conferinței, aflată abia la a treia ediție, se poate proba și prin numărul mare de participanți din stăinătate, anul acesta fiind prezenți la lucrări specialiști din 40 de țări.

”Agricultura înseamnă Viață, Știință și Artă. Sperăm ca cercetători din întreaga lume, preocupați de științele vieții, să găsească aici prilejul de a identifica soluții ce pot contribui la dezvoltarea durabilă a planetei noastre”, a mai adăugat rectorul USAMVB în cuvântul de deschidere a lucrărilor.

Evenimentul a beneficiat de prezența unor înalte personalități din lumea academică și membri ai Guvernului României - Acad. Cristian Hera, vicepreședinte al Academiei Române, Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale, Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Tudor Prisecaru, Secretar de stat pentru Cercetare, Gigel Paraschiv, Secretar de stat pentru Învățământul Superior, Peter Tamas Nagy, Secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Valeriu Tabără, fost ministru al agriculturii.

Academicianul Cristian Hera a apreciat faptul că Ziua Mondială a Mediului, ziua de debut a Conferinței USAMVB, a fost marcată de inaugurarea în incinta campusului universității a Centrului de Cercetări pentru Calitatea Produselor Agricole Hortinvest, care a fost cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională și va desfășura activități în domeniul cercetării și studiului calității produselor agroalimentare. Centrul dispune de o clădire dotată cu laboratoare conforme ultimelor standarde în domeniu și de o seră modernă pentru cercetare a plantelor.

Acad. Cristian Hera a adăugat că ”Pământul din și pe care trăim trebuie să fie protejat pentru că este sursa hranei și a vieții, iar specialiștii în domeniu au misiunea de onoare de proteja resursele mediului, de a asigura perenitatea și durabilitatea acestuia”.

Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, a declarat la rândul său că a fost prezent în fiecare an la Conferința USAMVB, eveniment care, deși inițiat de o dată recentă, s-a impus în plan intern și internațional datorită înaltei ținute științifice. El a subliniat că agricultura românească are nevoie de proiecte care să genereze plusvaloare, adăugând că ”într-o economie în criză trebuie să direcționăm cât mai mulți bani spre cercetarea aplicată”.

A doua zi a Confernței ” Agricultură pentru viață, viață pentru agricultură” a fost dedicată prezentării lucrărilor științifice pe facultăți, problemele abordate de către participanții la lucrări din partea Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, dar și a celor din străinătate, fiind din cele mai variate, de la managementul în agricultură, la dezvoltarea rurală și tot ce presupune acest amplu proces.

Referindu-se la importanța cercetătii pentru viitorul agriculturii, decanul Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, prof. univ. dr. Toma Adrian Dinu, a subliniat importanța acestui eveniment pentru instituția de învățământ pe care o conduce și, desigur, pentru Universitate în general.

”În fiecare an facultatea noastră organizează acest simpozion dedicat activității de cercetare la care avem invitați la nivel național și internațional. La acest capitol aș remarca participarea și lucrările interesante ale colegilor din Polonia, Republica Moldova, Slovacia, precum și ale celor din Africa. Desigur, remarcăm și activitatea cadrelor didactice din facultatea noastră care s-au implicat în activități de cercetare, lucrări ce au  fost publicate în reviste de specialitate și prezentate în cadrul Conferinței. Sunt de apreciat acești colegi pentru că dau o notă de internaționalitate manifestării în sensul de a-și prezenta rezultatele cercetărilor în limba engleză”, a conchis prof. univ. dr. Toma Adrian Dinu.

Conferinta Internationala USAMV imagine 1
Conferinta Internationala USAMV imagine 2
Conferinta Internationala USAMV imagine 3
Conferinta Internationala USAMV imagine 4
Conferinta Internationala USAMV imagine 5
Conferinta Internationala USAMV imagine 6
Conferinta Internationala USAMV imagine 7
Conferinta Internationala USAMV imagine 8
Conferinta Internationala USAMV imagine 9
Conferinta Internationala USAMV imagine 10
Conferinta Internationala USAMV imagine 11
Conferinta Internationala USAMV imagine 12
Conferinta Internationala USAMV imagine 13
Conferinta Internationala USAMV imagine 14
Conferinta Internationala USAMV imagine 15
Conferinta Internationala USAMV imagine 16
Conferinta Internationala USAMV imagine 17
Conferinta Internationala USAMV imagine 18
Conferinta Internationala USAMV imagine 19
Conferinta Internationala USAMV imagine 20
Conferinta Internationala USAMV imagine 21
Conferinta Internationala USAMV imagine 22
Conferinta Internationala USAMV imagine 23
Conferinta Internationala USAMV imagine 24
Conferinta Internationala USAMV imagine 25
Conferinta Internationala USAMV imagine 26
Conferinta Internationala USAMV imagine 27
Conferinta Internationala USAMV imagine 28
Conferinta Internationala USAMV imagine 29
Conferinta Internationala USAMV imagine 30
Conferinta Internationala USAMV imagine 31
Conferinta Internationala USAMV imagine 32
Alte articole | Arhiva
 

 

    Filiale Management

 

Informaţii